Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.06.2024 г.

10 юни 2024 10:51, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 196
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 07.06.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 10.06.2024 Г.

 

Котел: 27-годишен мъж от град Ямбол, водач на мотоциклет „Ямаха“, е хванат без шофьорска книжка. Проверката е извършена на 7 юни в град Котел. Полицейските служители установяват, че свидетелството за управление на водача е отнето с принудителна административна мярка за временно отнемане. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен:39-годешен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 9 юни, около 16,10 часа, на бул. „Ст. Стамболов“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство.

 

На 7 юни, около 13,15 часа, е получен сигнал от служител на спешна помощ, че е докарана 60-годишна жена, пострадала от пътно произшествие. Полицейските служители установяват, че жената е ударена от лек автомобил „Шкода“ на пешеходна пътека на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен, до военния стадион. Водачът на лекия автомобил – жена на 42 години, е закарала пострадалата в спешното отделение на МБАЛ- „Д-р Ив. Селимински“. Пешеходката е получила фрактура на ръката без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 9 юни, в 09,15 часа, от тел. 112, в дежурната част на РУ-Сливен, е получено съобщение за възникнало пътно произшествие с мотоциклетист. Инцидентът е станал на главен път І-6, км.290. Водачът е на 23 години от град Сливен, самокатастрофирал е, управляван е мотоциклет „Сузуки“. Транспортиран е до болнично заведение в град Сливен с наранявания и опасност за живота. Изпробван е за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. Водачът не притежава необходимата категория за управление на този клас мотоциклет. По случая е образувано досъдебно производство.

________________________________________________

 

В дните от 7 до 9 юни на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 289 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 98 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 23 протокола за предупреждение.

 

Направени са 377 проби за употреба на алкохол и 8 за употреба на наркотици.

 

Възникнали са 5 пътни произшествия- 2 тежки с ранени и 3 без пострадали, всички на територията на РУ-Сливен.