» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен започва обновяване на изложбена зала „Сирак Скитник“

11 June 2024 14:41, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 3 weeks ago, number of readings: 177
зала Сирак Скитник

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ на Национален план за възстановяване и устойчивост. Проектът включва ремонт на сградата на зала „Сирак Скитник“, която се използва от Художествена галерия „Димитър Добрович“.

Предвижда се въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност, включващи топлинно изолиране на външни стени, покрив и под; подмяна на дограми; реконструкция на отоплителната инсталация, включително доставка и монтаж на термопомпи, ремонт и изграждане на нови тръбни инсталации, доставка и монтаж на система за подово отопление; доставка и монтаж на покривна фотоволтаична централа. Предвижда се също реконструкция на осветителната инсталация, включително подмяна на осветителни тела с LED; ремонт на сградната канализационна инсталация; както и на сградните вентилационна и електрическа инсталации.

След въвеждане на мерките се очаква сградата да достигне енергиен клас „А“. Дейностите по проекта включват и подобряване достъпа за хора с увреждания.

Общата стойност на проекта е 2 800 771,58 лв., от които 1 898 180.01 лв. са безвъзмездна помощ. Срокът за изпълнение на всички дейности е 30 месеца. Община Сливен вече е обявила процедура за избор на изпълнител на инженеринг.