Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи ремонтът на моста, свързващ Общински пазар и бул. „Стефан Караджа“

13 юни 2024 10:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 седмици, брой четения: 195
мост

Мостът, който свързва Общински пазар и булевард „Стефан Караджа“ вече е изцяло ремонтиран. Дейностите, които започнаха преди месец, бяха неотложни поради редица обстоятелства, които във времето биха довели до инцидент с непредсказуеми последици.

Монтирана е нова рифелова ламарина в пешеходната зона. При обследването на носещите елементи от конструкцията беше установена силна корозия, което наложи подмяна с нови. Към мостовото съоръжение е изградена зона с парапет за движение на хора с увреждания и детски колички.

„Всички планирани дейности са изпълнени. Мостът вече е безопасен за експлоатация, като в допълнение към това са поставени цветя, за да е по-красиво и приветливо. Изградена е и поливна система, на която ще бъдат поставени сензори, които ще сигнализират ако вали, за да не се включва напояването. Предвижда се изграждане на осветление“, обясни инж. Снежана Кънева от общинското предприятие „Сигурност и управление при кризи. Тя допълни, че за съжаление вече има кражби на цветя и на място ще бъде монтирано и видеонаблюдение.

За посегателства върху общинска собственост Община Сливен апелира гражданите да сигнализират на дежурния телефон 044/66 30 66.

Подпорните стени по река Асеновска са изградени през 40-те години на миналия век. Към днешна дата основен ремонт на моста не беше извършван, освен частични корекции и усилвания чрез заварки в периода на експлоатацията му.

Снимки

мостмостмостмостмост