Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

"ВАКАНЦИЯ, ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!"

14 юни 2024 14:16, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди 2 седмици, брой четения: 204
Снимка 1

На 13.06.2024 г., ученици от 5. клас взеха участие в състезание под мотото „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирано от ОД МВР – Сливен и МКБППМН при община Сливен.

В представителния отбор на СУ „Йордан Йовков“, участие взеха учениците от:

5а. клас

Александър Русев

Димитър Иванов

Добромир Пехливанов

 

5б. клас

Мартин Радев

 

Състезанието се преведе в 4 етапа, в които отборите решаваха листовки, подреждаха пъзели на основни пътни знаци, решаваха кръстословица и на финалният етап се надпреварваха с велосипеди.

Отборът ни се класира на 8-мо място, но това не му попречи да се забавлява и до последно да запази спортния си дух. Освен това научи основни правила, които трябва да следва и спазва, както за собствена безопасност, така и за сигурността на останалите участници в движението и игрите. Всички се забавляваха, останаха удовлетворени както от преживяванията и емоциите, така и от постигнатите резултати.

Изключително силно впечатление направиха служителите от групата за „Специални операции“, които демонстрираха задържането на нарушител. След това всички желаещи влязоха за малко в техните „обувки“, като им позволиха да се докоснат и да пробват специалното им защитно и предпазно облекло – каски, щитове, специалното оръжие, от което изстрелват мрежата, за да обезвредят нарушителите, белезниците и служебното им въоръжение.

Полицаите позволиха на присъстващите да седнат в патрулния автомобил и мотоциклета, с които ежедневно осигуряват нашето спокойствие и сигурност.

В знак на благодарност за участие в надпреварата, организаторите почерпиха всички присъстващи с вкусна торта.

 

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 13Снимка 14Снимка 15Снимка 16Снимка 17Снимка 18Снимка 19Снимка 20Снимка 21Снимка 22Снимка 23Снимка 24