» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

"ВАКАНЦИЯ, ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!"

14 June 2024 14:16, Nevelina Kikjova
Emission of: HS "Y. Yovkov" (X) 2 weeks ago, number of readings: 205
Снимка 1

На 13.06.2024 г., ученици от 5. клас взеха участие в състезание под мотото „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирано от ОД МВР – Сливен и МКБППМН при община Сливен.

В представителния отбор на СУ „Йордан Йовков“, участие взеха учениците от:

5а. клас

Александър Русев

Димитър Иванов

Добромир Пехливанов

 

5б. клас

Мартин Радев

 

Състезанието се преведе в 4 етапа, в които отборите решаваха листовки, подреждаха пъзели на основни пътни знаци, решаваха кръстословица и на финалният етап се надпреварваха с велосипеди.

Отборът ни се класира на 8-мо място, но това не му попречи да се забавлява и до последно да запази спортния си дух. Освен това научи основни правила, които трябва да следва и спазва, както за собствена безопасност, така и за сигурността на останалите участници в движението и игрите. Всички се забавляваха, останаха удовлетворени както от преживяванията и емоциите, така и от постигнатите резултати.

Изключително силно впечатление направиха служителите от групата за „Специални операции“, които демонстрираха задържането на нарушител. След това всички желаещи влязоха за малко в техните „обувки“, като им позволиха да се докоснат и да пробват специалното им защитно и предпазно облекло – каски, щитове, специалното оръжие, от което изстрелват мрежата, за да обезвредят нарушителите, белезниците и служебното им въоръжение.

Полицаите позволиха на присъстващите да седнат в патрулния автомобил и мотоциклета, с които ежедневно осигуряват нашето спокойствие и сигурност.

В знак на благодарност за участие в надпреварата, организаторите почерпиха всички присъстващи с вкусна торта.

 

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 13Снимка 14Снимка 15Снимка 16Снимка 17Снимка 18Снимка 19Снимка 20Снимка 21Снимка 22Снимка 23Снимка 24