Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Панорама на образованието представя сливенските училища на 26 юни

17 юни 2024 09:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 162
Основно училище (ОУ)„Христо Ботев“

Панорама на образованието ще се състои в сряда, 26 юни 2024 г., от 10 до 16 часа в двора на Основно училище (ОУ)„Христо Ботев“ в Сливен. Това съобщиха за БТА организаторите от Регионално управление на образованието (РУО) - Сливен. Основното училище бе домакин на информационната кампания и през миналата година.

 

Панорамата представя сливенските профилирани и професионални гимназии, както и средните училища, които ще извършват прием след основно образование за учебната 2024/2025 година.

 

Целта на Панорамата е да подпомогне ориентацията на завършващите основно образование в област Сливен и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии. Във форума са поканени да участват Инженерно - педагогическият факултет и Колеж – Сливен към Технически университет – София и Филиалът на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна в Сливен.

 

В раздел „Прием“ на електронната страница на РУО – Сливен своевременно ще бъдат публикувани документи и материали, отнасящи се до държавния план-прием и реализацията му, допълват от РУО – Сливен.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА