» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.06.2024 г.

17 June 2024 12:26, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 2 weeks ago, number of readings: 228
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 14.06.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 17.06.2024 Г.

 

Сливен: 40 килограма нелегален тютюн са иззели служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен при специализирана операция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия. На 14 юни на път в община Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Опел Зафира“. В автомобила са намерени и иззети чували, съдържащи 40 кг. тютюн без акцизен бандерол. Задържан е мъж на 59 години от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

53-годишен водач на лек автомобил „Опел Зафира“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 14 юни в село Панаретовци по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

44-годишен водач на лек автомобил „Опел Вектра“ е хванат да управлява с концентрация на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на 16 юни, около 22,30 часа, на ул. „Асеновско дефиле“ в град Сливен от екип на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство е показала положителен резултат 3,17 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

На 16 юни, около 18,48 часа, в района на кръстовище с улици "Г. С. Раковски" и "Христо Ботев" в град Сливен, е възникнало пътно произшествие. Инцидентът е станал между лек автомобил „Фолксваген Кади“, управляван от мъж на 33 години от град Шивачево, и велосипед, пригоден за движение с двигател, управляван от мъж на 59 години от град Сливен. При произшествието е пострадал велосипедистът. Настанен е за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Водачът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието. Издирен е и е установен в дома си в град Шивачево. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 38-годишен водач на лек автомобил „Волво“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 15 юни, в 01,00 часа, в град Нова Загора от патрулен полицейски екип. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

_____________________________________________

 

За дните от 14 до 17 юни на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 410 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 108 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 25 протокола за предупреждение.

 

Направени са 299 проби за употреба на алкохол и 7 за употреба на наркотици.

 

Възникнали са 8 пътни произшествия. 1 тежко ПТП с пострадал в град Сливен, за което е образувано досъдебно производство. 7 без пострадали на територията на РУ-Нова Загора /2/, РУ-Твърдица /1/ и РУ-Сливен /4/. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.