Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кои са новите народни представители от 21-ви МИР-Сливен

18 юни 2024 09:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 206
Снимка: Владимир Шоков/БТА, архив

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 21-ви Многомандатен избирателен район (МИР) – Сливен, които ще бъдат в 50-ия парламент.

 

Регионът има шест депутатски места. Двама народни представители ще има от ГЕРБ-СДС, а по един – „Възраждане“, „Продължаваме промяната – Демократична България“, „БСП за България“ и ДПС.

 

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

 

Климент Шопов („Възраждане“) е на 31 години, председател на областната структура на партията в Сливен. По образование и професия е индустриален инженер, завършил е университета „Конкордия“ в Монреал, Канада. Той бе депутат от Сливен в последните два парламента.

 

Татяна Султанова – Сивева („Продължаваме Промяната – Демократична България“) е на 48 години, експерт по екология и мониторинг на околната среда, работила е в Министерството на околната среда и водите. Тя бе депутат от Сливен в 47-ото, 48-ото, 49-ото Народно събрание.

 

Десислава Танева (ГЕРБ – СДС) е на 52 години, икономист по образование, областен координатор на ГЕРБ в Сливен. Тя бе министър на земеделието и храните в периода 2014 – 2017 г. и 2019 – 2021 г. , както и депутат последователно от 41-вото до 49-ото Народно събрание.

 

Мария Белова (ГЕРБ – СДС) е на 44 години, има юридическо образование и по професия е адвокат. Експерт е в управлението и разработването на европейски проекти. Била е депутат от Сливен в 43-тото, 44-тото, 45-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.

 

Деян Дечев („БСП за България“) е 48-годишен, член е на Националния съвет на БСП. Той бе народен представител в 42-рия, 48-ия и 49-ия парламент, няколко мандата общински съветник и заместник-председател на Общинския съвет в Сливен.

 

Хюсеин Хафъзов (ДПС) е на 47 години, завършил е българска филология и журналистика. Бил е главен секретар и говорител на Главното мюфтийство. Депутат в 42-рото и 43-тото Народно събрание. През януари 2016 г. Хюсеин Хафъзов напуска ДПС и става съучредител на партия ДОСТ. През 2018 г. се завръща в ДПС.

Източник: БТА Сливен
КОРЕСПОНДЕНТ НА БТА В ЯМБОЛ МИРА БЕЗУС
Снимка: Владимир Шоков/БТА, архив