Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Симфоничен Оркестър Сливен закрива изключително вълнуващия си 91-ви творчески сезон 2023/2024, с елегантен концерт

18 юни 2024 10:30, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 196
Симфоничен Оркестър Сливен закрива изключително вълнуващия си 91-ви творчески сезон 2023/2024, с елегантен концерт

Събитието ще се състои в Петък 21 Юни, от 18:30ч. в зала “Сливен”.

Великият виртуоз Фредерик Шопен, е автор на два клавирни концерта. Любопитен факт е, че този във Фа минор, известен като No.2, всъщност е написан по-рано от ми минорния (No.1). Създадени, когато Шопен е около 20-годишен, клавирните концерти представят романтичния прочит на младия композитор на класическите драматургични принципи на тричастния концертен жанр. Великолепната и чувствена творба ще чуем в изпълнение на световно признатия пианист Людмил Ангелов.

 

Популярен на петте континента, той е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в престижни зали като Берлинската Филхармония, “Музикферайн” и „Щатсопер“ във Виена, “Концертгебау” в Амстердам, “Плейел” и “Гаво” в Париж, ”Линкълн Център” в Ню-Йорк, “Ла Скала“ в Милано, “Алтеопер“ във Франкфурт, “Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте-Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и много други.

Людмил Ангелов е записвал за най-големите звукозаписни компании в света. Негов диск с произведения от Шопен е удостоен от Националния Шопенов Институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”.

Второто произведение в програмата е “Симфониета” FP 141, от талантливия френски композитор Франсис Пуленк. Музикалният шедьовър, композиран през 1947 по поръчка на BBC, е в четири части, свеж, лек и наситен с танцови ритми.

Вечерта ще премине под диригентската палка на известния диригент Григор Паликаров - една от най-емблематичните фигури на българската музикална сцена.

 

Билети за престижното събитие могат да бъдат закупени онлайн, или от касата на зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00 и 15:00-17:00ч.

 

Купи билет за концерта