Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Графичната карта за работни станции AMD Radeon PRO W7900 вече е на пазара

20 юни 2024 10:58, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 171
AMD-logo

- Мощната графика за професионалисти заема два слота и предоставя мощност до 61.32 TFLOPs (FP32) -

 

19 юни 2024 г. – От днес графичната карта за работни станции AMD Radeon PRO W7900 Dual Slot е налична за закупуване с препоръчителна крайна цена (за САЩ) от $3 499 USD. Тя е оптимизирана за високопроизводителни платформи, поддържащи няколко графични процесора и позволява мощни, мащабируеми решения за работни станции, насочени към професионалисти в дизайна и разработчици на AI. Основните характеристики включват:

• Впечатляваща производителност – Разполага с 96 изчислителни модула, с 192 AI и 96 рейтрейсинг ускорители, като осигурява изключителните до 61,32 TFLOP-а при изчисления с плаваща запетая с единична точност (FP32) и 122,64 TFLOP-а при FP16 изчисления.

• Водеща производителност за долар – Осигурява до 38% по-добра производителност за долар в Llama 3 70B Q4 в сравнение с конкурентното предложение, с възможността да се побере моделът със 70B параметри на един GPU кадров буфер.

• Огромен обем памет – Позволява безпроблемна многозадачност и управление на сложни проекти с 48 GB памет, оборудвана с технология за коригиране на грешки (ECC), за да се гарантира целостта на данните.

• AI на настолния компютър – Локален компютър или работна станция, оборудвана с до четири графични карти AMD Radeon PRO W7900 Dual Slot, добавя мощна AI производителност към всяка ИТ инфраструктура, идеална е за проекти от критично значение и може да помогне за съхраняването на чувствителни данни вътре в компанията.

 

Освен това, сега е достъпен A MD ROCm 6.1 - изчислителен софтуер с отворен код за графични процесори Radeon, позволявайки разработка и внедряване на AI с графични процесори AMD Radeon за настолни компютри, по-съвместими, по-достъпни и мащабируеми. С поддръжката на до четири графични процесора Radeon RX или Radeon PRO, потребителите могат да използват конфигурации с паралелизъм на данните, където всеки графичен процесор самостоятелно провежда изчисления и извежда отговора, позволявайки клиентски базирани многопотребителски конфигурации, захранвани от софтуера AMD ROCm и графични процесори Radeon.

ROCm 6.1.3 също така предлага поддръжка на бета ниво за Windows® подсистема за Linux, известна още като WSL 2, като дава възможност на потребителите да изпълняват базирани на Linux инструменти за изкуствен интелект на тяхната Windows система, както и официална квалификация на рамката TensorFlow.

Допълнителна информация ще намерите в блог публикацията тук. Можете също да прегледате видеото тук.

Научете още за AMD ROCm 6.1 тук.