» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Графичната карта за работни станции AMD Radeon PRO W7900 вече е на пазара

20 June 2024 10:58, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 week ago, number of readings: 170
AMD-logo

- Мощната графика за професионалисти заема два слота и предоставя мощност до 61.32 TFLOPs (FP32) -

 

19 юни 2024 г. – От днес графичната карта за работни станции AMD Radeon PRO W7900 Dual Slot е налична за закупуване с препоръчителна крайна цена (за САЩ) от $3 499 USD. Тя е оптимизирана за високопроизводителни платформи, поддържащи няколко графични процесора и позволява мощни, мащабируеми решения за работни станции, насочени към професионалисти в дизайна и разработчици на AI. Основните характеристики включват:

• Впечатляваща производителност – Разполага с 96 изчислителни модула, с 192 AI и 96 рейтрейсинг ускорители, като осигурява изключителните до 61,32 TFLOP-а при изчисления с плаваща запетая с единична точност (FP32) и 122,64 TFLOP-а при FP16 изчисления.

• Водеща производителност за долар – Осигурява до 38% по-добра производителност за долар в Llama 3 70B Q4 в сравнение с конкурентното предложение, с възможността да се побере моделът със 70B параметри на един GPU кадров буфер.

• Огромен обем памет – Позволява безпроблемна многозадачност и управление на сложни проекти с 48 GB памет, оборудвана с технология за коригиране на грешки (ECC), за да се гарантира целостта на данните.

• AI на настолния компютър – Локален компютър или работна станция, оборудвана с до четири графични карти AMD Radeon PRO W7900 Dual Slot, добавя мощна AI производителност към всяка ИТ инфраструктура, идеална е за проекти от критично значение и може да помогне за съхраняването на чувствителни данни вътре в компанията.

 

Освен това, сега е достъпен A MD ROCm 6.1 - изчислителен софтуер с отворен код за графични процесори Radeon, позволявайки разработка и внедряване на AI с графични процесори AMD Radeon за настолни компютри, по-съвместими, по-достъпни и мащабируеми. С поддръжката на до четири графични процесора Radeon RX или Radeon PRO, потребителите могат да използват конфигурации с паралелизъм на данните, където всеки графичен процесор самостоятелно провежда изчисления и извежда отговора, позволявайки клиентски базирани многопотребителски конфигурации, захранвани от софтуера AMD ROCm и графични процесори Radeon.

ROCm 6.1.3 също така предлага поддръжка на бета ниво за Windows® подсистема за Linux, известна още като WSL 2, като дава възможност на потребителите да изпълняват базирани на Linux инструменти за изкуствен интелект на тяхната Windows система, както и официална квалификация на рамката TensorFlow.

Допълнителна информация ще намерите в блог публикацията тук. Можете също да прегледате видеото тук.

Научете още за AMD ROCm 6.1 тук.