» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

AMD технологии влизат в AI-базираното решение за интелигентно паркиране на Sun Singapore Systems

20 June 2024 11:01, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 week ago, number of readings: 176
AMD-logo

— AMD Zynq адаптивни SoC помагат за ускорен видеоанализ и управление —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 19 юни 2024 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви, че Sun Singapore Systems Pte. Ltd., най-големият доставчик на интелигентни решения за паркиране в Сингапур, внедрява ново AI базирано решение за интелигентно паркиране, което използва AMD Zynq™ UltraScale+™ MPSoC (програмируеми системи на чип). Интелигентното решение подобрява точността на разпознаването на регистрационния номер на превозното средство и позволява разширени функции като откриване на свободни места за паркиране, задръстване в лентата, откриване на злополуки и нарушения при паркиране.

 

Новата базирана на AI интелигентна система за паркиране на Sun Singapore използва EdgeAI Box X7 на PlanetSpark, базирано на FPGA AMD Zynq UltraScale+ MPSoC. Aupera Technologies също помогна за проектирането и разработването на FPGA фърмуер и решения за AI визуализация, за точно разчитане на регистрационния номер. Полученото решение предоставя бързина, енергийна ефективност и AI анализ в реално време. Програмируемите чипове (FPGA) осигуряват дълъг жизнен цикъл, изискван за крайните устройства, с хардуерната гъвкавост за адаптиране към променящите се AI модели, алгоритми и променящите се изисквания и стандарти.

 

В момента технологията в повечето електронни системи за паркиране в Сингапур е на повече от две десетилетия. В наследената инфраструктура липсва AI подход, който може да предостави повече системни функции и характеристики. Това ново решение ще подобри значително системата, позволявайки на данните, генерирани чрез AI, да предоставят разширени отчети за операторите на паркинги.

 

С решението на AMD, използващо най-съвременната технология, позволяваща точност на разчитане на регистрационния номер от 99%, както и актуализирано откриване на свободни места за паркиране и прилагане на правилата за паркиране, Sun Singapore вече е в състояние да предостави цялостно решение за интелигентно паркиране.