Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОДМВР-Сливен: 24-часов контрол за употреба на алкохол и наркотици в Сливенско

21 юни 2024 10:13, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 209
ОДМВР-Сливен: 24-часов контрол за употреба на алкохол и наркотици  в Сливенско

Засилените проверки на водачите на МПС по линия на ROADPOL

 

От 17 до 23 юни на територията на страната се провежда специализирана операция по контрол на водачите за употреба на алкохол и/или наркотици и техните аналози по инициирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция- ROADPOL. Една от трите основни причини за възникване на тежки пътни произшествия по пътищата на Европа, с голям брой жертви и ранени, е управлението на МПС от водачи, употребели алкохол, наркотици и други упойващи вещества.

21 юни е обявен за 24-часов маратон по контрол за употреба на алкохол и наркотици. Още в първия час на маратона в 01,45 часа е хванат водач, употребил наркотични вещества. Той е установен от екип на участък „Петолъчка” към РУ-Сливен при проверка в село Желю войвода. Няколко часа по-късно, в 06,00 часа, в град Сливен е установен водач, който управлява с концентрация на алкохол над 1,2 промила. Дрегерът е отчел 1,43 промила. Водачите са задържани за 24 часа. По случаите са образувани досъдебно и бързо производство.

Контролът продължава. Изградени са контролни пунктове за проверки на територията на областта. Мобилни екипи извършват линеен контрол на автомагистрала „Тракия”, главните и второстепенните пътища. Служители от районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица осъществяват контрол по общинските пътища и в малките населени места.

От началото на седмицата е установен един водач след употреба на наркотици, за което е образувано бързо производство и трима водачи с алкохол под 1,2 промила.

 

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.