» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Музейни служители ще разказват истории за Жеравна с публикации в социалните мрежи

24 June 2024 09:21, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 week ago, number of readings: 182
Музейни служители ще разказват истории за Жеравна с публикации в социалните мрежи

Служителите на Исторически музей – Котел, музейни експозиции Жеравна започнаха да публикуват разнообразна информация в своя собствена институционална страница в социалните мрежи. Страницата е активна и вече може да бъде намерена под името: „Музеи Жеравна“.

Тя е предназначена за настоящи и бъдещи посетители не само на музейните експозиции, но и за всички гости на балканското село.

От музейните обекти в родното село на Йордан Йовков информират, че страницата им ще предлага както интересни сведения за Жеравна, така и такива за околните населените места.

За няколко дни страницата „Музеи Жеравна“ събра над 100 последователи, а споделянията на публикуваните статии, не закъсняха. За тях се използват достоверни източници като архивни документи, вестници и снимки. След всяка публикация се посочват и имената на авторите, предоставили снимков материал, ако той не е от фонда на експозициите към Исторически музей – Котел.

Първата публикация в страницата „Музеи Жеравна“ дава информация за Старото класно училище (бел. ред Днешна художествена галерия “Христо Тодоров”). За нейното съставяне е използван цитат от книгата на Ана Нягулова “Родовата памет на Жеравна” и снимка на Николай Димитров.

Страницата на музейните експозиции в Жеравна може да бъде посетена на следния линк: https://www.facebook.com/muzeums.zheravna

Община Котел