Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 24 сигнала за произшествия в дните от 21 до 24 юни

24 юни 2024 10:31, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 194
pixabay.com

Своевременно са ликвидирани пожари, без ад причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН-Сливен /6/, РСПБЗН-Нова Загора /7/, РСПБЗН-Котел /1/, РСПБЗН-Твърдица /1/. Оказана е техническа помощ при 6 от сигналите. Един сигнал се е оказал недействителен.

 

Два екипа на РСПБЗН-Котел са гасили пожар в къща, намираща се на ул. „Калина“ в град Котел. Сигналът е получен на 21 юни в 23,03 часа. При пристигане на място пожарът е обхванал целия покрив на къщата. Унищожени са 100 кв. м. от сградата, 120 кв. м. от покрива, домашно имущество и други. Спасени са 2 съседни сгради. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

На 22 юни, в 14,40 часа, е получен сигнал за възникнал пожар в градина с бадемови насаждения, находяща се в землището на с. Кортен. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Поради силния вятър и многото суха трева пожарът се разпространи много бързо. Унищожени са 340 дка от градината и тръби за капково напояване. Спасени са 2 гради, 40 декара посеви, 20 декара бадемова градина и тръби за капково напояване. Причината за пожара е в процес на установяване.