Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Село Бяла отбеляза двоен празник

24 юни 2024 14:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 142
село Бяла

Балканското село Бяла отбеляза двоен празник – Еньовден и храмовия празник на църквата „Света Троица“. Заместник-кметът на Сливен инж. Стоян Марков беше специален гост на откриването на Празника на билките и Ритуала „Еньово буле“. Той поздрави кмета на селото Добри Добрев, всички жители и гости на Бяла и прочете поздравителен адрес от името на кмета на общината Стефан Радев.

„Приемете най-искрените ми и сърдечни поздрави по повод храмовия празник на църквата „Света Троица“ в село Бяла! Днес, на Еньовден, жителите на селото честват и празника на лечебните билки. Използвам приятния повод да поздравя всички самодейци от местното Народно читалище „Христо Ботев 1936“, които влагат толкова мисъл, труд и енергия в празничната програма. Нека днешният празничен ден ви донесе изобилие от радостни емоции, много усмивки и веселие!“, пише в поздравлението кметът Радев.

По време на празника в село Бяла участниците в ритуала направиха обиколка с Еньовото буле. Също така се прави напояване и наричане на моминските китки и се преминава под Еньовския венец за здраве. Всички гости на събитието можеха да разгледат специално организираното изложение на билки, билкови продукти и мед, да дегустират чай от тях и да се забавляват с програмата, представена от самодейците на НЧ „Христо Ботев-1936“.

Снимки

село Бяласело Бяласело Бяласело Бяласело Бяласело Бяласело Бяласело Бяласело Бяла