Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Достойно представяне на доброволците от формирование „Грамадите“ на национално състезание

24 юни 2024 14:53, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 147
Dobrovolny formirovaniq

Национално състезание за доброволци се проведе в град Троян на 22 юни. Тази година за първи път в надпреварата се включиха и доброволци от формирование „Грамадите“ от сливенското село Глушник.

Състезанието се провежда с цел установяване и повишаване практическите умения на доброволците за правилно действие при възникване на пожари и тяхната готовност за включване в акция при овладяването на критични ситуации. Организира се от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР и Национална асоциация на доброволците в Република България.

Класирането в състезанието е за правилно действие и най-добър резултат за време.

В колективната дисциплина отборът на „Грамадите“ покри критериите по поставяне шланг за бързина, издърпване на въже - гума, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафета с построяване на дига за предотвратяване на наводнение.

При дисциплината в индивидуално състезание, което включваше „Гасене на тава с прахов пожарогасител“, доброволец от „Грамадите“ успява да се справи за изключително кратко време с правилни действия при боравене с противопожарния уред.

Всеки доброволец от отбора на община Сливен – ДФ „Грамадите“, с. Глушник, получи грамота за участие.

За проявена инициативност и принос в развитието на доброволните формирования, организаторите връчиха грамоти на инж. Снежана Кънева, отдел „Сигурност и управление при кризи“ и на кмета на село Глушник – Димитър Петков.

Община Сливен е сред първите в страната, където са създадени доброволни формирования. На територията й функционират общо четири формирования – „Грамадите“, „Железни врата“ и наскоро създадените - „Циклон“ и „Вихър“.

 

 

Снимки

Dobrovolny formirovaniqDobrovolny formirovaniqDobrovolny formirovaniqDobrovolny formirovaniqDobrovolny formirovaniqDobrovolny formirovaniq