» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.06.2024 г.

25 June 2024 09:57, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 week ago, number of readings: 254
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 24.06.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 25.06.2024 Г.

 

Сливен: Четирима са задържани за кражба на телефонни кабели. След проведена операция от служители на РУ-Сливен по установяване на извършители на кражби са задържани двама мъже на 20 и 27 години, и две непълнолетни момчета. Четиримата са извършили кражба на около 600 метра кабел в района на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен, като са нанесли щети на стойност около 4500 лева. Направили са самопризнания и са предали част от инкриминираните вещи. Работата по случая продължава.

 

На 24 юни, около 15,10 часа, е получено съобщение, от телефон 112, за настъпило пътно произшествие на път ІІ-53. Малко преди разклона за село Гергевец 38-годишен водач на лек автомобил "БМВ Х5" е загубил управление и е катастрофирал извън потното платно. От произшествието на място е починал водачът. Пострадали са трима пътници в автомобила - двама мъже на 40 и 24 години, и момче на16 години. Настанени са за лечение в болнично заведение в град Сливен. Участниците в произшествието са жители на община Трявна. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Днес, в 04,25 часа, в дежурната част на РУ-Котел е получен сигнал за пътно произшествие в село Пъдарево. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 18 години, е загубил управление и се е ударил в крайпътно дърво. При инцидента са пострадали водачът и 20-годишен пътник в автомобила. Те са откарани в болнично заведение в град Сливен за оказване на медицинска помощ. Водачът е изпробван за употреба на алкохол- пробата е отрицателна. Участниците в произшествието са от град Сунгурларе. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са иззели 845 фалшиви артикули, носещи логата на световни марки. На 24 юни, около 17,00 часа, на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“. В автомобила са открити стоки, предмет на авторско право. Иззети са 845 тениски, носещи марките на „Найк“, „Прада“, „Бърбъри“ и други. Задържана е жена на 36 години от град Нова Загора. По случая е образувано бързо производство.

_____________________________________________

 

В дните от 21 до 24 юни на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 94 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 30 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 12 протокола за предупреждение.

 

Направени са 97 проби за употреба на алкохол и 6 за употреба на наркотици.