» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.06.2024 г.

27 June 2024 10:08, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 5 days ago, number of readings: 218
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 26.06.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 27.06.2024 Г.

 

Сливен: Двама водачи на МПС са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества. Проверките са извършени в град Сливен на 26 юни при ежедневния контрол по пътна безопасност. В 17,05 часа на бул. „Цар Симеон“ е спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъж на 32 години от село Новачево. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

В 21,30 часа на ул. „Преображенска“ е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от мъж на 36 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

 

_____________________________________________

 

През изминалото денонощие на ОДМВР-Сливен са съставени 134 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 57 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 10 протокола за предупреждение.

 

Направени са 87 проби за употреба на алкохол и 3 за употреба на наркотици.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН-Нова Загора /3/, РСПБЗН-Сливен /3/.

 

На 26 юни, в 15,27 часа, е получен сигнал за пожар в сухи треви, който е обхванал изоставен лек автомобил „Ситроен“ и лек автомобил „Дачия“. Произшествието е станало на ул. „П. Енев“ в град Нова Загора, ликвидирано е от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са двата автомобила. Спасена е две сгради и един лек автомобил.