Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се тринадесетото заседание на Общински съвет Нова Загора

28 юни 2024 09:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 дни, брой четения: 158
Проведе се тринадесетото заседание на Общински съвет Нова Загора

На 27 юни 2024 г. от 9 часа Общински съвет Нова Загора се събра на своето 13 заседание. То беше открито от заместник-председателя на Общинския съвет Нейчо Минчев, който предостави думата на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева. Тя се обърна към всички присъстващи в залата – представители на общинското ръководство, общински съветници, кметове на населени места, граждани и в стегнато и изчерпателно резюме докладва за ситуацията след бурята на 13 юни тази година. Г-жа Захариева изложи в последователност какво е извършено, какво предстои, отправи сърдечна благодарност на всички институции, жители на общината, проявили своята гражданска съвест, които са се включили активно в отстраняването на щетите по подадените сигнали и почистването на засегнатите населени места. Тя подчерта с удовлетворение най-важното – това, че няма човешки жертви и акцентира върху необходимостта всеки гражданин на общината да се отнася с ясното съзнание и отговорност при спазване на общоприетите правила за изхвърляне на отпадъците според вида им на определените места.

Г-жа Захариева каза, че работата по възстановяването продължава и тя също ще продължи да докладва на следващите етапи за нейния ход.

След обстойното изказване на кмета, председателят на Общинския съвет д-р Константин Тачев поведе заседанието по приетия дневен ред от 26 точки.

Заседателите одобриха 24 точки, като приеха: Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Нова Загора; Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за упражняването на правата на общината върху общинската част от капитала на търговските дружества; Отчет за изпълнение на общинския бюджет и общинските сметки за средства от Европейския съюз на община Нова Загора за 2023 г.; Отчет за дейността на „Общински пазари - НЗ” ЕООД гр. Нова Загора за 2023 година; взеха решение за кандидатстване с проект на Община Нова Загора „Подобряване на достъпността, биоразнообразието и устойчивостта на климата чрез устойчиви практики“ по Втора покана за набиране на проектни предложения по Програма ИНТЕРРЕГ NEXT „Черноморски басейн“ 2021 – 2027 г., както и решения, свързани с текущата дейност на общинска администрация.

Община Нова Загора

Снимки

Проведе се тринадесетото заседание на Общински съвет Нова ЗагораПроведе се тринадесетото заседание на Общински съвет Нова Загора