Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD ускорители поставят рекорд в бенчмарка STAC за електронна търговия

28 юни 2024 09:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 дни, брой четения: 155
AMD logo

В електронния трейдинг една наносекунда може да определи разликата между печеливша или губеща сделка. Днешните водещи фирми за трейдинг, маркет мейкъри и борси дават приоритет на ниската латентност като конкурентно предимство, което позволява на фондовите играчи да уловят пазарните възможности и да изпреварят конкурентите.

 

• AMD, в сътрудничество с Exegy, глобален лидер в усъвършенстваните системи за трейдинг, постигна световен рекорд в STAC-T0 бенчмарк с резултат от минимум 13,9 наносекунди (ns) латентност на действие за изпълнение на сделка, до 49% намаляване на латентността, най-ниската латентност „tick-to-trade“ от всички публикувани резултати в STAC-T0 до момента.

• STAC бенчмарковете са индустриален стандарт за тестване на решения, които позволяват високоскоростен анализ на времеви серии от tick данни. Бенчмаркът STAC-T0 оценява латентността на мрежовия I/O „tick-to-trade“ или времето, необходимо на търговска поръчка да бъде получена и изпълнена. Предишната най-голяма бързина, до 24,2 ns, също идва от референтен дизайн, използващ ускорители на AMD.

• Рекордът STAC-T0 беше постигнат с базирания на FPGA ускорител AMD Alveo™ UL3524, специално разработена FinTech карта за бързо извършване на търговия, работеща в сървър Dell PowerEdge R7525 с процесори AMD EPYC™ 7313.

 

Допълнителна информация можете да намерите тук.