Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен посрещна участниците във II Международен турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“

28 юни 2024 16:40, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 дни, брой четения: 200
Turnir

За втора поредна година Сливен посрещна състезатели от страната и чужбина за Международния турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“. Организатори са Клубът по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева и помощник треньор Елеонора Петрова, с партньорството на Българската федерация по акробатика и Община Сливен.

Турнирът е посветен на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева при двойките за жени, които на световното в Москва през 1974 г. стават първи и печелят златото.

Спортната надпревара ще протече в зала „Васил Левски“, където днес се състоя официалното откриване. То започна с едноминутно мълчание в памет на Стефка Спасова.

Сред гостите в залата бе зам.-кметът Пепа Чиликова, която приветства организаторите, съдийския състав, всички участници, техните треньори и родители.

„Имената на Стефка Спасова и Калинка Лечева са емблематични за Сливен! Личности, спортисти, изписали със златни букви имената си в историята на акробатиката, не само в пределите на България, но и в световен мащаб. Госпожо Лечева, вие сте гордост и пример за всички нас!“, обърна се Чиликова към световната шампионка от 1974 г., която бе сред гостите в залата. От името на сливенския градоначалник зам.-кметът поздрави домакините на проявата – сливенския Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“. Тя им пожела да не спират да развиват този вид спорт и да съхраняват неговите традиции и напред за поколенията. „Нека успехите ви се множат и да се радвате на много шампионски титли! Нека този турнир се превърне в традиция за града ни и да трупа популярност през годините“, завърши Пепа Чиликова.

На свой ред Калинка Лечева сподели, че през месец юни тази година се навършват точно петдесет години от паметния миг, в който двете със Стефка Спасова, стават първите световни шампиони по акробатика. Тя изрази радостта си, че вижда толкова многобройна публика в залата, която има интерес и ще подкрепя състезателите в турнира.

Гости на събитието бяха още Николина Христова от Международната федерация по акробатика, селекционерът на националния отбор по акробатика Драгомир Драганов, Матей Тодоров – треньор на националния отбор по акробатика, председателят на спортната комисия към Общински съвет – Сливен Пламен Крумов, директорът на Спортно училище „Димитър Рохов“ Лъчезар Дойчев, спортни деятели и граждани.

Поздрав към всички гости в залата отправиха със свое изпълнение и талантите от Младежкия танцов ансамбъл „Браво“ с художествени ръководители Станка и Иван Иванови.

Тази година в международната надпревара ще участват отбори от Турция, Гърция и 12 спортни клуба от страната. Входът за всеки желаещ да посети спортните изяви е безплатен.

Турнирът приключва на 30 юни, неделя. Той се провежда и с подкрепата на местни спонсори.

 

 

Снимки

TurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnirTurnir