» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Рекорден брой участници за 3-то издание на шахматен турнир „Георги Раковски“

01 July 2024 09:28, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 day ago, number of readings: 122
Рекорден брой участници за 3-то издание на шахматен турнир „Георги Раковски“

3-то издание на шахматен турнир „Георги Раковски“ за наградата на Община Котел беше официално открит днес от кмета Коста Каранашев.

 

Турнирът се радва както на българско, така и на силно международно участие с представители от Полша, Гърция, САЩ, Украйна и Румъния.

 

98 участника се надпреварват в спортната зала на средно училище „Георги Ст. Раковски“ в Котел, където от днес до 4 юли /четвъртък/ ще се изиграят общо 9 състезателни кръга. Блиц турнирът е на 1 юли /понеделник/, от 17:30 часа. Закриването и награждаването на победителите е от 14:00 часа в четвъртък, 4 юли. Тогава ще стане ясен победителят в турнира, както и кой участник в категория младежи до 18 години ще получи квота за Световното младежко първенство по шах от 28 октомври до 10 ноември 2024 г. във Флорианополис, Бразилия, след одобрение от БСФШ.

Община Котел

Photos

Рекорден брой участници за 3-то издание на шахматен турнир „Георги Раковски“Рекорден брой участници за 3-то издание на шахматен турнир „Георги Раковски“Рекорден брой участници за 3-то издание на шахматен турнир „Георги Раковски“Рекорден брой участници за 3-то издание на шахматен турнир „Георги Раковски“