Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вече две години двата социални центъра до Дома за стари хора в Сливен предлагат грижа, подкрепа и комфорт на потребителите

01 юли 2024 12:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 ден, брой четения: 140
Socialny centrove

Двата социални центъра до Дома за стари хора в Сливен, които Общината изгради, днес честват две години от своето разкриване. Единият е за лица с психични разстройства, а другият - за лица с умствена изостаналост. Празничният повод събра на едно място екипите и потребителите на двата центъра, гости от Дома за стари хора и от други социални услуги в общината.

Приветствие по повод празника отправи директорът на центровете Галя Бойчева. Тя посочи, че разкриването на двете социални услуги е било ново начало за всички. Бойчева отбеляза с радост, че с времето екипите са станали задружни и с общи усилия са успели да преобразят дворните пространства и на двата обекта. Засадили са цветя, а през пролетта на тази година – зеленчуци. Директорът използва случая да благодари на всички свои колеги и Община Сливен за подкрепата и добрата съвместна работа.

По повод празника поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев поднесе един от неговите заместници Пепа Чиликова, която също уважи събитието. В поздравлението си Радев благодари на специалистите от социалната сфера за ежедневните усилия, емпатията и себеотдаването, които влагат в работата си.

„През последните години община Сливен успя да разшири и развие мрежата си от социални услуги. Днес можем да кажем, че те се надграждат, което може само да ни радва! Убеден съм, че тук потребителите получават нужното внимание, комфорт и се радват на дружелюбна и приятелска среда. Бъдете все така всеотдайни, пример за професионализъм, сплотени и ангажирани към всяка нелека човешка съдба!“, посочва още в поздравлението си кметът.

Празничната програма продължи с песни, танци и почерпка за всички.

Понастоящем услугите функционират като центрове за настаняване от семеен тип - за пълнолетни лица с психични разстройства и с умствена изостаналост. От разкриването им в тях поетапно бяха настанявани потребители от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в селище „Качулка“ и Държавна психиатрична болница в Раднево.

И двата обекта са с капацитет по 15 места. Те са изградени, оборудвани и обзаведени съобразно изискванията за осигуряване на специализирана среда и най-съвременни удобства, свързани със спецификата на работа и комфортната среда за потребителите.

Строителните дейности са извършени по проект „Подкрепа за деинституционализация на социални услуги за хора с увреждания в община Сливен“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и с дофинансиране от Общината.

 

Снимки

Socialny centroveSocialny centroveSocialny centroveSocialny centroveSocialny centroveSocialny centroveSocialny centroveSocialny centroveSocialny centroveSocialny centrove