Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Ваканция! Как да се предпазим на пътя?“

02 юли 2024 09:23, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 ден, брой четения: 164
„Ваканция! Как да се предпазим на пътя?“

По традиция дни преди началото на лятната ваканция, служители от „Пътна полиция“ –Котел и „Детска педагогическа стая“ проведоха срещи с деца и ученици от общинските детски градини и училища. Изнесените беседи бяха част от кампанията на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, посветена на 29 юни – Национален ден на безопасността на движението. Основната тема на срещите беше: „Как да се предпазим на пътя“, но благодарение на тях, децата успяха да се докоснат до истински служител на реда и поне за малко да се почувства част от полицейските сили.

 

От 27 юни до днес, включително служителите на „Пътна полиция“ и „Детска педагогическа стая“ посетиха СУ „Георги Ст. Раковски“ – гр. Котел, ОУ „Кап. Петър Параков“, с. Градец и детските градини „Дъга“-Котел и „Слънчо“-Ябланово. На децата беше показано как да се пазят, когато пресичат пътното платно, а чрез различни симулации бяха представени и задълженията, които трябва да спазват пътниците, пешеходците, велосипедистите и ползвателите на електрически тротинетки.

 

Инспектор Христо Боризанов от местната „Пътна полиция“ демонстрира на децата особеностите на полицейската униформа и най-важните полицейски атрибути – полицейска стоп-палка, светлоотразителна жилетка и др., а те от своя страна показаха знания и трайни пешеходни навици, научени на учебните си площадки, поставени от Община Котел за тази цел.

Община Котел

Снимки

„Ваканция! Как да се предпазим на пътя?“„Ваканция! Как да се предпазим на пътя?“„Ваканция! Как да се предпазим на пътя?“„Ваканция! Как да се предпазим на пътя?“