Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.07.2024 г.

02 юли 2024 09:58, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 16 часа, брой четения: 195
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 01.06.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.07.2024 Г.

 

Сливен: Криминалисти от участък „Петолъчка“ са задържали 37-годишен мъж за палеж. Той е криминално проявен, жител на община Котел, установен е като извършител на палеж на два леки автомобила, паркирани на улица в сливенското село Блатец. Сигналът за полежа е получен малко след полунощ на 1 юли. Задържан е вследствие на предприетите незабавни издирвателни действия. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Нощният патрулен екип на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен, осъществяващ контрол в малките населени места, е извършил проверка на 16-годишно момче в село Сотиря. В него са намерени и иззети две опаковки, съдържащи суха листна маса, която е реагирала на канабис, при направения полеви тест. Момчето е проверено в 21,45 часа на 1 юли. По случая е образувано досъдебно производство.

_____________________________________________

 

В дните от 28 юни до 1 юли в ОДМВР-Сливен са съставени 119 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 47 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 8 протокола за предупреждение.

 

Направени са 109 проби за употреба на алкохол и 1 за употреба на наркотици.

 

Настъпили са 3 пътни произшествия без пострадали на територията на РУ-Твърдица/1/, РУ-Нова Загора/2/. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 14 сигнала през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /6/, РСПБЗН-Нова Загора /2/, РСПБЗН-Котел /1/, РСПБЗН-Твръдица/2/. Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите. Един сигнал се е оказал недействителен.