Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 03.07.2024 г.

03 юли 2024 09:54, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 274
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.06.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 03.07.2024 Г.

 

Сливен: 100 килограма нелегален тютюн са иззети при операция на полицията в Сливен. Акцията е с цел противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия и е осъществена на 2 юни от криминалисти на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен. На територията на РУ-Сливен е спрян лек автомобил „Мерцедес“. В него са намерени и иззети чували, съдържащи 100 килограма тютюн без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство.

 

Твърдица: На 2 юни, в 09,30 часа, в дежурната част на РУ-Твърдица е постъпил сигнал за възникнало пътно произшествие на пътя гр. Шивачево- гр. Нова Загора. Мотоциклетист на 74 години е излизал внезапно на пътното платно от черен път и се удря странично в, движещият се по главния пътя, лек автомобил „Ситроен“, управляван от мъж на 53 години. От произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е настанен за лечение в болнично заведение в град Сливен с опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на водача на лекия автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

____________________________________________

 

В дните от 28 юни до 1 юли в ОДМВР-Сливен са съставени 111 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 34 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 8 протокола за предупреждение.

 

Направени са 85 проби за употреба на алкохол и 1 за употреба на наркотици.

 

Настъпили са 2 пътни произшествия – едни без пострадали на територията на РУ- Нова Загора. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата. Едно с пострадал на територията на РУ-Твърдица, образувано досъдебно производство.