Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 04.07.2024 г.

04 юли 2024 09:32, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 236
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 03.06.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 04.07.2024 Г.

 

Сливен: На 4 юли, в 19,30 часа, в РУ-Сливен е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на бул. „Г. Данчев“ в гр. Сливен. Инцидентът е станал между 28-годишен мотоциклет и лек автомобил „БМВ 218“, управляван от водач на 59 години. От произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е транспортиран до болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: На 3 юли, в 12,45 часа, в РУ-Нова Загора, от телефон 112 е получен сигнал за домашно насилие в новозагорския квартал „Шести“. Нанесен е побой на 23-годишна жена. Задържан е мъж на 27 години, с който жената е съжителствала. Тя е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

____________________________________________

 

В дните от 28 юни до 1 юли в ОДМВР-Сливен са съставени 235 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 52 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 11 протокола за предупреждение.

 

Направени са 103 проби за употреба на алкохол и 2 за употреба на наркотици.

 

Настъпили са 2 пътни произшествия – едно без пострадали на територията на РУ- Котел. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата. Едно с пострадал на територията на град Сливен, образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен и Нова Загора са се отзовали на 2 сигнала през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ- отстраняване на паднало дърво върху пътното платно на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора и паднало животно/котка/ в шахта на ул. „Гео Милев“ в град Сливен. Дежурният екип с помощта на флеск е отворил шахтата и е извадил животното.