Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„МОНОЛОГ“ ПРЕЗ УЧЕБНАТА РОК ГОДИНА

04 юли 2024 11:04, Николина Велчева ( ПХГ )
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 3 седмици, брой четения: 114
Монолог

Творческият сезон на група "Монолог" ще завърши на 2 август с рок-концерт на Крепост Туида. Поканите към групата не спират и тази учебна година, като в състава се обучаваха и свиреха общо 18 музиканти, които бяха разпределени в три възрастови групи. Най-много изпълнения имаха най-малките "Монолог Джуниър". Те взеха участие във вече традиционния рок-концерт "Рок за Венци" на 5 август 2023 г. в средновековна крепост "Туида". На 29 август 2023 г. подгряваха местната група "Uncover", която е сформирана от ветерани на група "Монолог". На 16 септември 2023 г. участваха във фестивала "Стоте Войводи", организиран от Община Сливен. А на 30 септември същата година бяха специални гости във фестивал на музиката в Свиленград, организиран от Младежки музикален център. Традиционно откриха „Урок по рок“, организиран от Младежки дом - Сливен на 3 октомври в зала "Сливен", като имаха честта да свирят на една сцена с Влади Михайлов.

На 28 март 2024 г. се състоя четвъртото издание на „Урок по рок“ в зала Сливен и малките, заедно с най-големия състав на "Монолог" бяха на една сцена с „Мери бойс бенд“. Поканите не спираха и малките музиканти поздравиха своите връстници в НУ "Васил Левски" за 24 май и ОУ "Христо Ботев" в юбилейния им концерт в Драматичен театър "Стефан Киров" на 5 юни. А в "Нощта на музеите", провела се на 16 май пред Регионален исторически музей, гр. Сливен, детската ни формация изпълни тридесет минутна програма, като събра доста нови фенове. И тази година "Монолог" взе участие в храмовия празник на квартал "Речица" и детския ни състав подгря най-големите. В репертоара на "Монолог Джуниър" има 12 песни, от които 3 авторски – "Ода от нея", "Надежда" и "Поет".

Втората формация на групата, в която участват ученици от 8. и 9. класове на Хуманитарна гимназия, е най-новият състав на групата. Екипът постепенно се превръщат в достойни заместници на най-големите завършващи ученици. Повечето от тях са начинаещи музиканти и взеха участие в коледното шоу на Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" и в самостоятелния концерт на "Монолог" пред Историческия музей в град Сливен. През лятната ваканция групите работят по нов репертоар, който да представят на концертни изяви в бъдеще.

Представителният най-голям състав на "Монолог" участва във всички училищни тържества на гимназията: откриване на учебната година, коледно шоу, патронният празник на Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов", за който специално подготви песента "Остани тази нощ" по текст на Дамян Дамянов и създаде нова авторска песен отново по текст на патрона на гимназията – „Моя нова година“. На най-опитните музиканти от групата предстои едночасова програма в "Миндя рок фест" на 27 юли, както и участие на "Рок за Венци" на 02 август 2024 г.

"Монолог" очаква с нетърпение бъдещите осмокласници и новите колеги музиканти за новата учебна година.

За нас беше чест!

Виолина Попова – ръководител на музикално-инструментална група „Монолог“

Снимки

МонологМонологМонологМонологМонолог