Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски поздрави служителите на МВР за професионалния им празник

04 юли 2024 11:18, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 седмици, брой четения: 121
Празник МВР

Областният управител Чавдар Божурски взе участие в тържествената церемония в Сливен по случай 145-годишнината на МВР. Празникът по традиция беше отбелязан ден преди 5 юли на площад „Хаджи Димитър“. Сред гостите бяха още кметът Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, началникът на гарнизон Сливен полковник Любомир Вачев и други. Молебен отслужи Сливенският митрополит Арсений.

Чавдар Божурски поднесе венец пред паметника на Хаджи Димитър и отдаде почит на служителите на МВР. Празничната програма продължи с тържествено събрание в сградата на ОДМВР-Сливен.

Областният управител поздрави служителите на дирекцията по повод предстоящия професионален празник. „Скъпи колеги, приемете моите най-сърдечни поздравления и пожелания за здраве и много професионални и лични успехи по случай празника на Министерство на вътрешните работи – 5 юли! Професията, която сме избрали, е трудна и често неблагодарна, но в същото време отговорна. Убеден съм, че в МВР и конкретно в областната дирекция в Сливен работят достойни хора, които и занапред ще продължат да служат доблестно на Република България и да се грижат за сигурността и противодействието на престъпността. От името на гражданите на област Сливен и от свое име изразявам благодарност и уважение към Вашия труд. Желая на Вас и на Вашите семейства здраве и щастие, сили и търпение и още много изпълнени професионални и лични цели!“ – каза в приветствието си Чавдар Божурски.

Събранието завърши с награждаване на служители на ОДМВР-Сливен, отличени за добра работа през годината. Връчени бяха купи и грамоти на победителите в спортния турнир по случай празника на МВР.

Министерство на вътрешните работи е създадено на 5 юли 1879 година, с Указ №1 на княз Александър Батенберг. След дълго прекъсване, от 1992 г. датата се отбелязва като официален професионален празник на всички служители във вътрешното ведомство.

Снимки

Празник МВР2Празник МВР3Празник МВР4