Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес се отбелязват 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи

04 юли 2024 12:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 седмици, брой четения: 172
MVR - praznik

На тържествено заседание днес бяха отличени ръководители и служители от структури на вътрешното министерство от Сливенска област. Поводът бе честване на 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи. Сред гостите, уважили проявата, бе кметът Стефан Радев. В приветствието си по случай празника Радев подчерта, че вътрешното министерство е неизменна част и гръбнакът на държавността в България.

„Незаменима е вашата дейност. Използвам случая, от мое и от името на жителите на община Сливен, да ви благодаря за утвърждаването на държавността и реда в страната! Работата ви е трудна, свързана е с много лишения, компромиси и лични жертви. Затова приемете признателността на цялото ни общество!“, заяви градоначалникът. Той изрази удовлетвореност от взаимодействието на Общината с органите на МВР и увери, че местната власт ще продължи да полага усилия за добрите отношения, за още по-високи резултати от съвместната работа на двете институции.

Приветствия и най-добри пожелания по повод празника отправиха още директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков и областният управител Чавдар Божурски. В рамките на заседанието бяха връчени още купи и грамоти на отборите, участвали в спортния турнир по повод празника на МВР. Отборът на Община Сливен получи купа от състезанието по стрийтбол, в което завоюва първото място.

Днешната програма за празника започна с тържествена церемония на пл. „Хаджи Димитър“. Сливенският митрополит - Негово Високопреосвещенство Арсений отслужи молебен за здраве. По повод празника Владиката връчи на Областната дирекция на МВР икона на Исус Христос.

Церемонията на площада завърши с поднасяне на венци и цветя на признателност към подвига на загиналите за свободата на България и на полицейските служители, отдали живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Сред гостите на честването бяха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Денчо Чомаков, командирът на Център за подготовка на специалисти полк. Любомир Вачев, директори и представители на институции в града.

Граждани и посетителите на площада имаха възможност да разгледат отблизо специализирани автомобили и техника, използвани в ежедневната работа на полицията, от специалните части на дирекцията и други.

На 5 юли 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ за създаване на Министерство на вътрешните дела. Начело на министерството тогава застава Тодор Бурмов, изявен участник в борбата за църковна и национална независимост, общественик, политически деец, журналист и публицист.

Снимки

MVR - praznikMVR - praznikMVR - praznikMVR - praznikMVR - praznikMVR - praznikMVR - praznikMVR - praznikMVR - praznikMVR - praznik