Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За втора поредна година Нова Загора отново ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна

05 юли 2024 12:12, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 251
За втора поредна година Нова Загора отново ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна

Уважаеми съграждани и любители на старата градска песен,

За втора поредна година Нова Загора отново ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна в дните от 5 и 6 октомври 2024г. , когато ще се проведе Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“. Събитието е организирано от Община Нова Загора, НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ и ГСГ „Танголита“ и ще бъде ежегодно в рамките на програмата по повод 14 октомври Петковден – Празник на Нова Загора. В него могат да участват непрофесионални вокални изпълнители над 18г. в 3 категории: „Индивидуални изпълнители“, „Камерни състави“ и „Вокални групи“.

Фестивалът има конкурсен характер и тази година професионалното жури ще бъде : председател Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно предаване и членове Галя Захариева-кмет на Община Нова Загора, доц. д-р. Дончо Донев – хоров диригент, Андония Спасова - директор на ОШИ "Илия Аврамов" и Петко Танев - музикален педагог, ръководител на ВГ "Танголита". То ще оценява музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното им представяне.

Срок за записване: до 31 август 2024 г. Подаването на заявка може да се осъществи чрез електронна форма в сайта на фестивала (www.sites.google.com/view/tangolitanz), да се изпрати на следния пощенски адрес: 8900 гр. Нова Загора, пл. „Свобода“ №4, НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ или по електронна поща на: festival.tangolita@gmail.com

Община Нова Загора