Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МРРБ ще се опита да включи проекта за модернизация на пътя Сливен - Ямбол

05 юли 2024 14:02, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 340
Снимка: Владимир Шоков/БТА, архив

МРРБ ще се опита да включи проекта за модернизация на пътя Сливен - Ямбол в инвестиционната програма на АПИ за 2025-2027 г., съобщи ресорният министър

 

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова съобщи по време на парламентарния контрол, че проектът за 4-лентовия път между Сливен и Ямбол не е включен в инвестиционната програма на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за настоящата година, не се предвижда и проектното обезпечаване на обекта. Ще се опитаме при разписване на новата инвестиционна програма за периода 2025-2027 г. проектът да бъде включен в инвестиционната програма на АПИ, каза министърът.

 

През 2020 г. е направено прединвестиционно проучване за необходимостта от модернизация на участък от 21 километра от второкласния път между Сливен и Ямбол. Планира се пътят да стане с две платна, с две ленти за движение, както и водещи ивици, средна разделителна ивица и два банкета, а в отделни участъци за обслужване на прилежащи територии ще трябва да се предвидят и локални платна.

 

За момента на пътния участък е необходимо да се изработи идеен и технически проект, Подробен устройствен план - парцеларен план, за да се извърши екологична процедура, на чиято база ще се изработи окончателен вариант на трасето и ще се изпълнят всички необходими действия за теренното обезпечаване на участъка, каза министърът. Виолета Коритарова допълни, че на основание на одобрената проектна документация ще се определят и конкретните параметри, които включват прогнозна стойност на обекта, както и срок за изпълнение на строително-монтажните работи.

ЕКАТЕРИНА ТОТЕВА
БТА-Сливен
Снимка: Владимир Шоков/БТА, архив