» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Предстои обявяване на поръчките за изпълнение на Индустриален парк Сливен

11 July 2024 08:30, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 days ago, number of readings: 249
Индустриален парк Сливен

Предстои обявяването на поръчките за изпълнение на Индустриален парк Сливен, обяви пред журналисти кметът Стефан Радев. Той припомни, че проектът е одобрен по Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/.

„Имаме уведомление вече, че е одобрен проектът на Община Сливен. Провели сме разговори с ФЛАГ за финансирене в частта на Общината за съфинансирането. Имаме идеен проект за първата фаза, или това е първият етап на индустриалния парк – северната част. Предстои обявяването на поръчките за изпълнение. Много е кратък срокът по ПВУ. Ще се опитаме в този кратък срок да изпълним заложените дейности“, заяви кметът.

На въпрос на какъв етап е проектът за разширяване на пътя Сливен – Ямбол, той обясни, че политическата нестабилност е„замразила“ неговото реализиране.

„Още тогава имахме подписан меморандум между трите общини – Сливен, Ямбол и Тунджа. Имахме разговори с регионалния министър. Имахме поети ангажименти, че това ще се случи. В последствие знам, че се работеше от Агенция „Пътна инфраструктура“ по този проблем“, заяви Радев. Той посочи, че са били разработени три варианта на трасе, като е имало и работна група, която е сравнявала вариантите.

„За съжаление последните две години, откакто изпаднахме в тази перманентна нестабилност, този обект като че ли става поредната жертва на нестабилността и няма реално движение. Смениха се много министри на регионалното развитие и благоустройството, много началници на АПИ. Говорили сме си с колегите, че изчакваме да има министър, който да има повече от няколко месеца хоризонт пред себе си, за да поставим лично на него въпроса и настояването да продължи това, което беше започнато“, посочи кметът Радев.