Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен стартира проект за основен ремонт и изграждане на пристройка на Дома за стари хора

16 юли 2024 11:21, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 ден, брой четения: 198
Дом за стари хора - Сливен

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“ на Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът включва строително-монтажни работи, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане. Целта е привеждането на материалната база на съществуващия Дом за стари хора в пълно съответствие със стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст по отношение на специализираната среда за предоставянето на услугата.

Домът за стари хора, намиращ се на булевард "Панайот Хитов" № 115, е с капацитет от 120 души. Сградата е публична общинска собственост, построена през 1972 година, в която до този момент са правени частични ремонти.

Услугата се помещава в комплекс от два корпуса с различна етажност и обща разгъната застроена площ от 4 620 квадратни метра. С цел постигане на съответствие със стандартите, определени в Наредбата за качеството на социалните услуги, ще бъде извършен основен ремонт, реконструкция и обновяване на съществуващите корпуси, в това число подмяна на съществуващите инсталации, както и изграждане на нова пристройка. Въвеждането на мерките за енергийна ефективност ще доведат до постигане на енергиен клас А.

Реформирането на базата ще включва също мерки, свързани с подобряване на достъпа на хора с увреждания. За съществуващите и новоизградените помещения ще бъде закупено обзавеждане и оборудване. Общата стойност на проекта е 8 935 233,34 лева, от които 6 798 720,40 лева са безвъзмездна помощ. Срокът за изпълнение на дейностите е до края на 2025 година.

Община Сливен вече е обявила процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. Очаква се дейностите да започнат до края на тази година.