Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Главчев сформира оперативен щаб заради пожарите

16 юли 2024 15:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 227
Премиерът Главчев сформира оперативен щаб  заради пожарите

Министър-председателят Димитър Главчев сформира оперативен щаб заради пожарите в страната. Целта е да има още по-добра и по-бърза координация между всички институции, заяви премиерът Главчев. Министър-председателят пристигна в района на Стара Загора, който е от най-засегнатите от пожарите. Главчев посочи, че в оперативния щаб ще има представители от министерствата на вътрешните работи, на отбраната, на земеделието и храните. Хората могат да бъдат спокойни, взимаме мерки навреме, заяви още министър-председателят.

Премиерът Димитър Главчев посочи, че към момента ситуацията е овладяна. С министрите на вътрешните работи и на отбраната и с директора на пожарната сме в постоянна комуникация, добави министър-председателят. Главчев специално акцентира върху усилията на всички, които са на терен и се борят с огнената стихия. Вчера имах комуникация с премиера на Северна Македония, в резултат на което началниците на двете пожарни служби са влезли в контакт по повод на пожара при Петрич и Струмица, добави министър-председателят Димитър Главчев.

Премиерът ще продължи да поддържа комуникация и с местната власт на населените места, които са в близост до пожарите. Държавата има готовност да окаже допълнителна подкрепа при необходимост и по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

В заключение премиерът Димитър Главчев призова гражданите да бъдат особено внимателни, защото заради високите температури пожари лесно могат да бъдат предизвикани и при най-малко невнимание.