Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.07.2024 г.

09 юли 2024 09:28, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 43
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 08.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 09.07.2024 Г.

 

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 8 юли, около 22,40 часа, в новозагорския квартал „Шести“, при ежедневния контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния, е направена проверка на криминално проявен 50-годишен мъж от същото населено място. В него са намерени и иззети пакетчета, съдържащи вещество, което при теста е реагирало на хероин. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: В РУ-Сливен е започнато бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. Днес, около 01,20 часа, на бул. „Цар Симеон“ в град Сливен, при контрол по пътна безопасност, е спрян за проверка 19-годишен младеж, водач на мотопед „Харли“, който е без регистрационен номер. Полицейските служители от участък „Надежда“ към РУ-Сливен установяват, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред.

 

____________________________________________

 

В дните от 6 до 8 юли в ОДМВР-Сливен са съставени 169 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 38 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 7 протокола за предупреждение.

 

Направени са 115 проби за употреба на алкохол и 4 за употреба на наркотици.

 

Настъпило е 1 пътно произшествие без пострадали на територията на РУ- Сливен. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при 1 от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /3/, РСПБЗН-Нова Загора /2/, РСПБЗН-Котел /2/ и РСПБЗН-Твърдица /2/.

 

На 08.07.2024 г. в 19,42 часа е постъпил сигнал за пожар в стая на къща, намираща се на ул. „Иглика“ в град Твърдица. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РС ПБЗН – Твърдица. Пострадал е собственикът, който е получил леки изгаряния, без опасност за живота. Причината за пожара е оставен без надзор включен фритюрник. Спасени са 2 сгради. Унищожени са домашно имущество, опушени стени 40 кв.м., хранителни продукти и други. Пострадалият е на 47 години, прегледан е от екип на ФСМП-Твърдица и освободен за домашно лечение.

 

На 08.07.2024 г. в 11,34 часа е получен сигнал за пожар в офис на ул. „Ген. Столипин“ в град Сливен. Неправилно ползване на нагревателен уред е причинило пожар в помещението. Пострадала е жена на 61 години, която е получила леки изгаряния при опит да загаси огъня. Прегледана е от екип на ЦСМП и освободена за домашно лечение. Причинени са щети на офиса и 5 кв.м. от изолацията на терасата на горния етаж. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен.