Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По разпореждане на премиера Главчев от днес е отворена телефонна линия специално за сигнали за пожари

17 юли 2024 11:45, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 140

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за пожари. Телефонната линия 02 901 1298 вече е отворена и ще бъде на разположение денонощно на всички граждани, които искат да сигнализират институциите за възникнал пожар. Единният телефон за спешни случаи 112 продължава да функционира и на него също могат да се подават сигнали, както досега.

Сформираният от премиера Главчев оперативен щаб във връзка с пожарите също е мобилизиран, така че координацията между институциите в борбата с природната стихия да бъде още по-бърза. В качеството си на министър-председател уверявам народните представители и българските граждани, че няма друга задача, която да се изпълнява с по-голяма степен на приоритет от тази към момента, заяви Главчев в Народното събрание. Премиерът беше категоричен, че ситуацията в страната, макар и извънредна, е овладяна. В гасенето на пожарите предстои да се включат два хеликоптера от Чехия, Румъния също има готовност да ни изпрати подкрепа.

Премиерът специално благодари на екипите на пожарната и държавните горски стопанства, на военнослужещите, както и на доброволците за навременната немеса за локализиране и овладяване на пожарите. Главчев акцентна върху сериозното натоварване на огнеборците. От началото на годината в горските територии са възникнали над 260 пожара на площ над 60 000 декара, а само за последната седмица на територията на България са регистрирани над 50 пожара с обхват 40 000 декара.

Апелирам към всички български граждани да проявят необходимата грижа, когато са в контакт с природата и да положат всички разумни действия, да съобразят поведението си в тези екстремно високи температури, за да опазим природното богатство на България, живота и здравето на българските граждани, призова премиерът Димитър Главчев.