» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Италиански военни дадоха висока оценка на болницата и медицинските екипи

17 July 2024 14:13, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: MBAL Sliven 1 week ago, number of readings: 279
Италиански военни дадоха висока оценка на болницата и медицинските екипи

Изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен - д-р Васислав Петров, посрещна делегация от италианския контингент на полигона Ново село, водена от командира - полковник Скандурра. Поводът е приключването на неговия ангажимент в България и заминаването му за родна Италия. Ръководството на контингента се сменя на ротационен принцип на шест месеца и през август ще пристигне новият командир. Полковник Скандурра даде висока оценка на болницата и професионализма на медицинските екипи. Той благодари на д-р Петров и всички медици за грижата, която полагат за неговите съграждани, нуждаещи се от медицинска помощ. Командирът връчи плакети на д-р Петров в знак на признателност.

 

Доктор Петров благодари за признанието и увери, че болницата ще продължи да работи с военните контингенти на базата и да е основното лечебно заведение, което лекува военнослужещите там.

 

 

За последните две години 95 военни от полигона са били хоспитализирани в болницата. Много други са преминали само за изследвания. Освен от Италия, има пациенти и от Германия, Франция, Албания, Румъния, Гърция и Черна гора, които са част от многонационалната бойна група на полигона.

Photos

---------Италиански военни дадоха висока оценка на болницата и медицинските екипи