Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Главчев призова собствениците на тежка техника съгласувано с МВР да се включат в борбата с пожарите

17 юли 2024 15:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 180

Собствениците на тежка техника – земеделци и строителни фирми, в пълна координация с МВР да се включат в борбата с пожарите. За това призова премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. Министър-председателят изрази увереност, че при желание от страна на бизнеса такава организация може да бъде създадена на повече места в страната, така че да се създадат условия за още по-бързо локализиране и овладяване на пожарите. Хубаво е, когато се обръщат различни бизнеси за помощ от държавата - и те да се съпричастни, когато има нужда, добави Главчев.

Министър-председателят изтъкна, че и досега координацията между всички институции е на отлично ниво. Още от първия ден сме непрекъснато във връзка - с Министерството на вътрешните работи, с Министерството на отбраната, Министерство на земеделието и храните, с всички, с които е необходимо, изтъкна Главчев. Премиерът изрази очакване създаденият от него оперативен щаб допълнително да ускори процесите и да има мигновена реакция при всеки подаден сигнал за пожар. Министър-председателят още веднъж подчерта отличната работа на пожарникарите, на военнослужещите и на доброволците. Засега, въпреки много тежката ситуация, всичко е под контрол, заяви Главчев.

Премиерът запозна министрите и с резултатите от участието му в Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Както видяхте - нито се включваме с войски, нито ставаме „безсрочни донори на Украйна“, отбеляза Главчев и посочи, че правителството се е придържало към решенията на българския парламент по въпроса. Естествено, че подкрепата за Украйна продължава - както е прието от Народното събрание, добави министър-председателят. Главчев акцентира върху единството на съюзниците по приоритетните за НАТО теми и върху ролята на България на Източния фланг на Алианса.