Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дебат на евродепутатите с Урсула фон дер Лайен преди гласуването на кандидатурата й

18 юли 2024 14:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 155
Европейският парламент

на регионалната стабилност и сътрудничество; и "Справедливост между поколенията" - за гарантиране, че политиките отчитат нуждите на бъдещите поколения.

 

Реакция на членовете на ЕП

 

В отговор на речта й членовете на ЕП подчертаха, че е важно да се вслушваме повече в мнението на работниците, земеделските стопани и производителите. Те приветстваха новия политически акцент върху жилищното настаняване и подчертаха необходимостта от лоялна международна конкуренция, силна подкрепа за Украйна, прекратяване на войната в Газа и по-добър контрол върху миграцията. Много от тях призоваха за продължаване на усилията за противодействие на възхода на крайнодясната политика и за насърчаване на социалната справедливост, действията в областта на климата и равенството между половете. Няколко членове на ЕП поискаха да се обърне по-голямо внимание на борбата с бедността, безработицата и за солидарна Европа.

 

Някои евродепутати също така изтъкнаха, че е важно да се вслушваме в желанието на гражданите за защита, идентичност и суверенитет, като отхвърлиха прекомерното регулиране и масовата имиграция и същевременно призоваха за стратегическа автономия. Някои от тях осъдиха настоящите икономически и селскостопански политики, като вместо това се застъпиха за Европа на свободните и суверенни нации.