Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Главчев свиква Съвета по сигурността към МС

19 юли 2024 08:44, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 129

Министър-председателят Димитър Главчев свиква Съвета по сигурността към МС заради пожарите в страната. Това обяви лично премиерът, който е в село Воден – едно от най-пострадалите населени места. Заседанието на Съвета по сигурността ще се проведе до часове.

По разпореждане на премиера Главчев министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков е влязъл в комуникация с мобилните оператори. Те ще поставят мобилна клетка още утре, така че селото да има комуникация. Виждаме, че това е решаващо, когато има такава ситуация, отбеляза Главчев.

Пострадалите ще получат всички помощи, които им се полагат по закон във възможно най-бърз срок, категорично заяви още министър-председателят. Главчев отново благодари на пожарникарите, военнослужещите и доброволците, които на първа линия се борят с огнената стихия и работят на предела на силите си. По думите му най-важният показател за усилията им в настоящата тежка ситуация е, че хората са спасени и няма жертви. Главчев добави, че в село Воден ще бъде извършена проверка и ако се установят пропуски, ще бъдат взети мерки своевременно.

Тази вечер премиерът посети и село Крайново, в района на което има активен пожар.