Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.07.2024 г.

22 юли 2024 10:54, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 дни, брой четения: 50
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 19.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 22.07.2024 Г.

 

Сливен: В ОДМВР-Сливен са образувани бързи производства за управление на МПС след употреба на алкохол и нерегистрирани превозни средства. На 19 юли, около 15,20 часа, в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Сеат Ибиза“, управлява от водач на 51 години от град Сливен. Проверката за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила.

На 19 юли в град Сливен са установени два случая на управление на индивидуални електрически превозни средства, за които се изисква регистрация, но превозните средства не са регистрирани по извършена по надлежния ред.

 

Нова Загора: Полицейски служители на РУ-Нова Загора са установили неправоспособен водач, който управлява нерегистрирано превозно средство. На 19 юли, около 11,00 часа , при ежедневния контрол по пътна безопасност, в село Бяла е спрян за проверка мотопед „Kymco“ без регистрационна табела. Мотопедът е управляван от неправоспособно момче на 18 години от същото населено място. Превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Образувано е бързо производство.

 

Котел: На 21 юли в РУ-Котел, около 13,00 часа, е получен сигнал за потно произшествие, настъпило на път І-7, между село Мокрен и кръстовище „Конак Търла“. Инцидентът е станал между мотоциклетист и товарен автомобил „Скания“. Мотоциклет „Кавазаки“, управляван от водач на 32 години от град Айтос, се е ударил странично ва товарния автомобил, управлява от мъж на 54 години от село Градец. Мотоциклетистът е откаран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

___________________________________________

 

В дните от 19 до 22 юли в ОДМВР-Сливен са съставени 297 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 159 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 29 протокола за предупреждение.

 

Направени са 172 проби за употреба на алкохол и 5 за употреба на наркотици.

 

Настъпили са 4 пътни инцидента- 3 произшествия без пострадали на територията на РУ-Сливен- взето е отношение по ЗДвП, и 1 ПТП с пострадал на територията на РУ-Котел, за което е образувано досъдебно производство.