» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На полигона „Ново село“ временно са прекратени всички стрелби, за да се избегне риск от пожари

22 July 2024 16:11, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 287
Ново село - учебен полигон

На Учебен полигон „Ново село“ временно са прекратени всички стрелби, за да се избегне риск от пожари. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Сливен, където днес бяха обсъдени противопожарните мерки, които се предприемат на полигона по време на стрелби и други учения.

 

В срещата участваха областният управител Чавдар Божурски, заместник-командирът на Учебен полигон „Ново село“ майор Павел Гигов, директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) комисар Денчо Чомаков и директорът на Териториалната дирекция на Държавна агенция "Национална сигурност" (ТДДАНС) Стоян Димитров.

 

Темата бе повдигната по време на извънредното съвещание, свикано в петък от областния управител във връзка с предупрежденията за висок риск от пожари.

 

Майор Гигов запозна Чавдар Божурски със създадената организация за действие при извънредни ситуации. Обстановката в „Ново село“ към момента е спокойна. Създават се противопожарни просеки около целия полигон, както и вътре в него. Това ще доведе до ограничаване на разпространението на огъня при евентуални инциденти и до по-бързото му потушаване.

 

Предприетите превантивни мерки са затруднени от недостиг на техника и гориво. Дискутирани бяха оперативни варианти за тяхното осигуряване в кратък срок със съдействието на държавните структури, посочиха още от институцията.

 

През 2022 г. на военния полигон горяха около 300 декара.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА