Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българското приложение за майчинство и бременност Feia стъпи и на румънския пазар

23 юли 2024 12:54, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 дни, брой четения: 193
Българското приложение за майчинство и бременност Feia стъпи и на румънския пазар

Компанията продължава международната си експанзия, като навлиза в Румъния само шест месеца след успешния старт в немскоговорящия свят.

София, 23 юли 2024 – Българското мобилно приложение за бременност и майчинство Feia продължава своето международно разширяване, като вече е достъпно и на румънски език за потребителите в Румъния и Молдова. Това се случва само 6 месеца след като компанията отвори офис във Виена и навлезе на немскоговорящия пазар под името „GAIA Schwangerschaft”.

„Северната ни съседка и Молдова общо имат над 215 000 раждания годишно и ние виждаме добър потенциал за развитие на компанията там. За това допринася и факта, че разчитаме на сериозни местни партньори, с чиято помощ навлизаме успешно на румънско говорящия пазар,“ казва Христо Пенчев, основател и изпълнителен директор на Feia.

Feia е приложение, което предоставя на бъдещите майки и родители детайлна и локализирана информация за бременността, раждането и отглеждането на дете. То е създадено с цел да подкрепя жените през всички етапи на тяхната бременност и майчинство, като предлага персонализирана информация, съобразена с местните медицински стандарти и правни норми.

Първата чуждоезична версия на Feia беше на немски език, под името „GAIA Schwangerschaft“, и беше предназначена за потребителите в Австрия, Германия и Швейцария. „Създаването на езикови версии на приложението на немски и румънски език е част от нашата стратегия за развитие и разширяване на потребителската база и ни позволява да изграждаме локална мрежа от контакти и партньорства с цел по-бързо и качествено навлизане на новите пазари“, коментира Моника Станишева, председател на борда на Dir.bg и инвеститор в дружеството.

Следващите планирани пазари включват Испания и Латинска Америка. “Екипът на Feia се стреми да създаде локализирана информация за всеки нов пазар, съобразена с местните медицински стандарти, правни норми и потребителска персонализация. Това е едно от конкурентните предимства, които отличават Feia от масовите мобилни приложения за бременност, които предлагат предимно обща информация за физиологичните аспекти на бременността“, смята д-р Димитър Георгиев, първият стратегически инвеститор в стартъпа, ангажиран с развитието на съдържателната му концепция.

През тази година Feia започна активно работа по интеграция на модули, съпътстващи различните етапи от живота на жената – менструален календар, фертилност, родителство, постпартална депресия и други. Чрез интелигентна система за навигация, захранвана от AI, приложението ще предлага персонализирана информация, съобразена с текущия период от живота, интересите и здравето на потребителите. „Целта е Feia да се превърне в универсален спътник на жената и семейството ѝ през по-голямата част от живота им“, споделя Неда Сахатчиева, маркетингов директор и един от основателите на приложението.

През годините компанията и продуктите се развиват и усъвършенстват както технологично, така и функционално. Feia се превръща в синоним на доверие и квалифициран източник на информация. Приложението, което има над 300 000 инсталации в 63 държави, получи наградата за най-добро мобилно приложение от Mother and Baby Awards Bulgaria през 2022 година.

Приложенията на Feia са достъпни безплатно за iOS и Android и могат да бъдат свалени от feia.bg/apps/pregnancy.html за българския пазар и от gaia-apps.eu/pregnancy.html за немскоезичния пазар.