Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премахнаха от Бургас биваци на самонастанили се преселници от Сливенски регион

25 юли 2024 15:37, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 дни, брой четения: 213
Премахнаха от Бургас биваци на самонастанили се преселници от Сливенски регион

Полицаи и общински служители премахнаха незаконни биваци на самонастанили се преселници от Сливенски регион, разположени в Северната промишлена зона на Бургас. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

 

По време на акцията са проверени 21 човека от самоорганизираните биваци. Всички те са с адресни регистрации в община Сливен. Това наложи връщането им обратно, добавиха от полицията. Оттам посочиха, че съвместните дейности на полицейските и общинските служители ще продължат превантивно и в бъдеще, с цел недопускане създаването на нови незаконни постройки и осъществяването на криминални деяния от незаконно настанилите се.

 

От Община Бургас заявиха, че десетки пъти през годините от територията ѝ са премахвани биваци, импровизирани постройки и заслони на хора най-често от Сливен и Ямбол, и добавят, че няма да бъде допуснато трайното им усядане.

 

БТА припомня, че през 2009 г. двегодишно дете, оставено без надзор от родителите му, настанили се в бивак близо до железопътните релси в Бургас, беше блъснато и убито от влак.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в БУРГАС ГАЛЯ ТЕНЕВА
Снимка: Община Бургас