» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Премахнаха от Бургас биваци на самонастанили се преселници от Сливенски регион

25 July 2024 15:37, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 2 days ago, number of readings: 212
Премахнаха от Бургас биваци на самонастанили се преселници от Сливенски регион

Полицаи и общински служители премахнаха незаконни биваци на самонастанили се преселници от Сливенски регион, разположени в Северната промишлена зона на Бургас. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

 

По време на акцията са проверени 21 човека от самоорганизираните биваци. Всички те са с адресни регистрации в община Сливен. Това наложи връщането им обратно, добавиха от полицията. Оттам посочиха, че съвместните дейности на полицейските и общинските служители ще продължат превантивно и в бъдеще, с цел недопускане създаването на нови незаконни постройки и осъществяването на криминални деяния от незаконно настанилите се.

 

От Община Бургас заявиха, че десетки пъти през годините от територията ѝ са премахвани биваци, импровизирани постройки и заслони на хора най-често от Сливен и Ямбол, и добавят, че няма да бъде допуснато трайното им усядане.

 

БТА припомня, че през 2009 г. двегодишно дете, оставено без надзор от родителите му, настанили се в бивак близо до железопътните релси в Бургас, беше блъснато и убито от влак.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в БУРГАС ГАЛЯ ТЕНЕВА
Снимка: Община Бургас