» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 25.07.2024 г., четвъртък

25 July 2024 15:55, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 381
Сливен

Община Сливен продължава усилията си за предотвратяване на свлачища и укрепване на засегнатите райони.

Съветниците на днешното си заседание одобриха промени в две общински наредби - едната за финансовата помощ за спортни клубове, а другата за настаняването в общински жилища.

Кметът Стефан Радев посети строителната площадка на нова детска градина в село Сотиря, където научи, че сградата трябва да бъде завършена през септември.

Общински съвет – Сливен излезе с обща декларация в подкрепа на жителите на кв. „Речица“ и тяхното недоволство от забавянето на изпълнението на водния проект в квартала.

Местният парламент подкрепи дарението на средства в подкрепа на дейността на Баскетболен клуб „Сливен Баскет“, както и разместване на общински средства по различни пера от бюджета.

Общинският съвет реши срокът за обслужване на ДДС по кредит на „Пътнически превози“, предоставен от Фонд ФЛАГ за изпълнение на проекта за лифтената станция, да бъде удължен до средата на 2025 г.

На сесията беше гласувано да се обяви на конкурс за избор на нов управител на „Общинска охрана и СОТ“ – Сливен, както и определяне на представител на Община Сливен в извънредно неприсъствено заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация.