Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.07.2024 г.

29 юли 2024 10:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 291
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 26.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 29.07.2024 Г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили грабеж. По случая е задържан мъж на 22 години от град Сливен. Сигналът е получен на 26 юли от мъж на 47 години, който е заявил, че около 22,00 часа в град Сливен е бил нападнат и са му отнети лични вещи. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при засилената патрулна дейност в град Сливен. На 26 юли полицейски служители от група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен са извършили проверка на 33-годишен мъж. В него е намерено вещество, което е реагирало положително при теста за наркотици. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

55-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Мазда“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 26 юли на бул. „Илинденско въстание“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултата над 1,2 промила. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

29-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 27 юли, около 22,40 часа, село Желю войвода, от патрулен екип на участък „Петолъчка“, извършващ нощен обход в малките населени места на община Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при патрулна дейност и наблюдение на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. На 28 юли, около 16,00 часа, в квартал „Шести“, е извършена проверка на 67 годишен мъж. Полицейските служители са иззели бутилка, съдържаща течност, която е реагирала положително при теста за наркотични вещества. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

___________________________________________

 

В дните от 26 до 29 юли в ОДМВР-Сливен са съставени 245 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 154 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 50 протокола за предупреждение.

 

Направени са 256 проби за употреба на алкохол и 3 за наркотици.

 

Настъпили са 3 пътни произшествия без пострадали на територията на РУ-Нова Загора /2/, РУ-Котел /1/. Взето е отношение по закона за движение по пътищата.