Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Димитър Главчев провери защо има тапи на ГКПП Кулата-Промахон

29 юли 2024 15:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 202
Премиерът Димитър Главчев провери защо има тапи на ГКПП Кулата-Промахон

Мерки за по-бързото преминаване на транспортни средства през ГКПП-Кулата обсъдиха министър-председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с представители на граничните власти. Те посетиха района, за да проверят трафика през българо-гръцката граница.

Премиерът бе категоричен, че са необходими временни мерки докато страната ни не бъде приета и по суша в Шенген. Едната е потокът от превозни средства да се разделя на такива от държави членки и на такива от трети страни, защото проверките са различни. Другата идея е чрез временни пътни знаци да се ограничава скоростта в края на магистралата, за да не става струпване на коли.

Министърът на вътрешните работи заяви, че заедно с гръцките гранични власти се работи по –т.нар. облекчени проверки с цел по-бързо пропускане на преминаващите коли. Калин Стоянов съобщи, че в този активен летен сезон чакането на граничния пункт отнема около 30-40 мин и че на денонощие минават около 5000 превозни средства.

 

Снимки

Премиерът Димитър Главчев провери защо има тапи на ГКПП Кулата-ПромахонПремиерът Димитър Главчев провери защо има тапи на ГКПП Кулата-Промахон